Cara nak hidup happy

4 Aug
salam..
arini saya nak share beberapa cara camne kite nak hidup dgn happy..
yela..
korang cuti2 ni mesti ase bosan je..
sesape yang rajin jln2 2,tade masalah sgt kn..
lagi pulak de sesetengah orang 2, xpenah ase happy ngn life diorang..
kte xleh ase cam2 sebenarnye..
sementara kite hidup ni, jalani lah hidup korang dengan happy..
so, ni la antara cara2 nya..

………
  • enjoy makanan korang..bukan setakat makan jek tapi rasa dan nikmati setiap suapan korang 2..
  • belajar memasak..bile korang dapat belajar benda baru, sti rase excited kan..
  • selami muzik yang korang dengar 2..bukan sekadar mendengar dan berhibur je..
  • main alat muzik..bermain muzik membolehkan korang menjiwai lagu yang korang mainkan..
  • menyanyi
  • jumpe dgn rakan2 lama
  • berjalan2 di taman
  • pergi mendaki
  • baca novel
  • menonton filem2 kegemaran
  • layan jek hari malas korang 2 ngn rehat sakan
  • lakukan permainan indoor ngn rakan2
  • mkn malam istimewa dgn yang tersayang
  • luangkan masa bermain permainan mini
  • baca komik
  • lihat gambar persekitaran yang menarik
  • baca sajak2 yang menarik..pe salahnye korang jd jiwang skit..hehehe
  • belajar mengecat
  • baca buku2 klasik
  • bersenam ngn rakan2
  • menonton sambil gelak2
  • bermain ngn kanak2
  • bermain permainan uji minda
  • menikmati minuman kegemaran
  • dapatkan urutan yang menyegarkan
  • berjalan sambil belajar ke muzium
  • menonton teater..len ase ngn tgk wayang..
  • melihat keindahan matahari terbenam
  • ambil gambar
  • buat album gambar untuk memori..


so, pasni korang leh la praktikkan ye..
hope life korang menjadi happy go lucky..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: